Соціальний аспект проблеми нелегального постачання в Росії та Південно-Східній Україні в 1917 р. - Бабічева, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті автор досліджує соціальний аспект проблеми нелегального постачання в 1917 р., розглядає
витоки цього соціального явища, особливості його проявів в Росії та Південно-Східній Україні, надає свою
оцінку діяльності нелегальних постачальників. Автор приділила увагу питанням слабкості тогочасної
державної влади у вирішенні проблем продовольства. Також автор розглянула менталітет населення,
його ставлення до офіційної влади в умовах дефіциту продовольчих запасів тощо. В статье автор исследует социальный аспект проблемы нелегального снабжения в 1917 г., рассматривает
источники развития данного социального явления, его проявление в России и Юго-Восточной Украине,
дает свою оценку деятельности нелегальных снабженцев. Автор акцентирует внимание на слабости
государственной власти в решении продовольственной проблемы, рассматривает менталитет населения, его
отношение к государственной власти в условиях дефицита продовольственных запасов. In given article the author investigates social aspect of a problem of illegal delivery in 1917, considers sources of
this social phenomenon, feature of its displays in Russia and Southeast Ukraine, states the estimation of activity
of illegal suppliers. The author has paid attention to questions of weakness of the government of that time in
solving problems of the food policy. Also the author has considered mentality of the population, its relation to
the official power in the conditions of deficiency of food stocks and so forth.