Святкування 300-річчя "возз'єднання" України з Росією як прояв національної політики в СРСР - Ніколаєць, Ю.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується роль «Тез про 300-річчя возз’єднання України з Росією (1654 – 1954 рр.)» як вияву національної політики в радянській країні і вплив цього документа на спрямування наукових пошуків вітчизняних вчених. В статье анализируется роль «Тезисов о 300-летии воссоединения Украины с Россией (1654 – 1954 гг.)» как проявления национальной политики в советской стране и влияние этого документа на направление научных поисков отечественных учёных. The article deals with the idea of «The Theses on the 300 th Anniversary of Reunification of Ukraine with Russia (1654 – 1954)» as a manifestation of national policy in the Soviet country and the influence of the document on the direction of scientific search of the Ukrainian scholars.