Правове життя та правова активність: співвідношення понять - Куціпак, О.В. (Держава і право, 2010)
В статті розкрито теоретичний аспект пізнання двох юридичних категорій:
«правове життя» і «правова активність», а також проаналізовано поняття «активність», «соціальна активність», «правова активність», їх взаємозвязок та
взаємозалежність.
Ключові слова: правове життя, активність, соціальна активність, правова активність, позитивна правова активність, негативна правова активність. В статье раскрыт теоретический аспект познания двух юридических категорий:

«правовая жизнь» и «правовая активность», а также проанализировано понятия «активность», «социальная активность», «правовая активность», их взаимосвязь и взаимозависимость.

Ключевые слова: правовая жизнь, активность, социальная активность, правовая

активность, позитивная правовая активность, негативная правовая активность. The theoretical aspect of two legal categories «legal life» and «legal activity» cognition
were researched in this article, the conception of "activity", «social activity», «legal activity,
their interrelation and interdependence were analyzed.
Key words: a legal life, activity, social activity, legal activity, positive legal activity, negative legal activity