Про статус транскордонних природних ресурсів - Гіждіван, Л.Ю. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена дослідженню питання про природні ресурси, розташовані на

територіях з різними правовими режимами. Автор цієї роботи акцекнтує увагу на

міжнародно правовому статусі вищезгаданих ресурсів, дає характериситику режимам їх використання.

Ключові слова: транскордонний ресурс, режим, територія, суверенітет, шельф,

статус, конвенція, держава. Статья посвящена исследованию вопроса о природных ресурсах, расположенных
на территориях с разными правовыми режимами. Автор данной работы акцентирует
внимание на международно правовом статусе вышеупомянутых ресурсов, дат характеристику режимам их использования.
Ключевые слова: трансграничный ресурс, режим, территория, суверенитет,
шельф, статус, конвенция, государство. The article is dedicated to investigation of the question of natural resources situated on
territories with different legal regimes. The author of the present article accentuates attention
on international legal status of the above mentioned resources, gives characterization of the
regimes of their usage.
Key words: trans border regime, resources, territory, sovereignty, shelf, status, convention, state.