Розвиток ідей про соціальну державу у світовій політико-правовій думці - Хома, Н.М. (Держава і право, 2011)
Розглядається
ґенеза
політико-правових
ідей, які підготували
теоретичний
ґрунт
для виникнення
концепції
соціальної
держави.
Аналізуються
вчення
починаючи
від греко-римських
і до ідей середини
XX ст. Наголошується
на значимості
наукового
спадку
для формування
цілісної теорії
соціальної
держави
та її сучасної
модернізації. Рассматривается
генезис
политико-правовых
идей, которые
подготовили
теоретическую
почву
для возникновения
концепции
социального
государства.
Анализируются
учения
начиная
от греко-римских
и к идеям
середины
XX в. Подчеркивается
значимости
научного
наследия
для формирования
целостной
теории
социального
государства
и
ее современной
модернизации. The article considers the genesis of political and legal ideas, which prepared the ground
for the theoretical concept of social state. Analyzed from the teachings of the Roman and
Greek ideas to the mid XX century. Emphasis on scientific heritage significance for the formation
of an integrated theory of social state and its modern upgrades.