Розвиток політичного життя Румунії після вступу до НАТО та Європейського Союзу - Сарафінчан, Л.Н.; Борісов, Ю.С. (Держава і право, 2011)
Румунія посідає важливе місце серед краї Центрально-Східної Європи. Вступ Румунії до ЄС (2007 р.) вважається її значним досягненням у сфері міжнародних відносин. Після вступу Румунії до Європейського Союзу, країна отримала низку нових можливостей розвитку політичних та економічних умов життя і наблизитись до рівня найрозвинутіших держав ЄС. Румыния занимает важное место среди стран Центрально-Восточной Европы. Вступление Румынии в ЕС (2007) считается ее значительным достижением в области международных отношений. После вступления Румынии в Европейский Союз, страна получила ряд новых возможностей развития политических и экономических условий жизни и приблизиться к уровню наиболее развитых государств ЕС. Romania has a special place among the countries of Central Europe. Romania joined the EU (2007). It considered a significant achievement in international relations. After Romania joined the European Union, the country received a number of new possibilities of political and economic conditions and closer to the level of most developed EU countries.