Проблема українських іммігрантів та біженців до країн Західної Європи часів Першої світової війни - Федів, Ю.О. (Держава і право, 2011)
Розглядається процес імміграції українців
до країн Західної Європи внаслідок
військових дій на території Української
держави.
Проводиться
аналіз основних
міграційних шляхів та статус
українців
за кордоном
у часи
Першої
світової
війни. Рассматривается
процесс
иммиграции
украинцев
в страны
Западной
Европы
в
следствии
военных
действий
на територии
Украинского
государства.
Проводится
анализ
основных
миграционных
путей
и статус
украинцев
за границей
во время
Первой
мировой
войны. The article describes the process of immigration of Ukrainians to the Western European
Countries as a result of hostilities on Ukrainian territories. It analyses the main migration
routes and the status of Ukrainians abroad during the First World War.