Модель визнання держав, що виникли внаслідок розпаду федерацій (на прикладі Югославії) - Гурнак, Л.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено
модель
визнання
держав,
що виникли
внаслідок розпаду
(сепарації)
федерацій
(на прикладі
Югославії),
а також
визначенню
особливостей
моделі
визнання
держав,
що утворюються
в результаті
неміжнародного
(внутрішнього)
територіально-політичного
конфлікту між складовими
федеративної
держави
при легітимуючому
посередництві
світових
та регіональних
міжнародних
організацій
(на прикладі
Югославії). Исследована
модель
признания
государств,
возникших
вследствие
распада
(сепарации)
федераций
(на примере
Югославии),
а также
определению
особенностей
модели
признания
государств,
образующихся
в результате
немеждународного
(внутреннего)
территориально-политического
конфликта
между
составляющими
федеративного
государства
при легитимирующем
посредничестве
мировых
и региональных
международных
организаций
(на примере
Югославии). The article investigates the states’ recognition model, arisen because of the federations
disintegration (separation) (the case of Yugoslavia) as well as the peculiarities of the states’
recognition model, that are created because of the result of non-international (internal) territorial
and political conflict between the federal state constituents with the help of world and
regional organizations legitimated interposition (the case of Yugoslavia).