Європейська політика сусідства – причини її появи, еволюції та подальші перспективи розвитку - Халаджи, В.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено базові
засади
формування
зовнішньої політики
ЄС щодо
своїх сусідів,
що дає можливість
з’ясувати
основні
відмінності інструментів
та методів
процесу
розширення
ЄС від нової
«політики
сусідства» та виявити
причини
її еволюційного
характеру. Изучаются
базовые
основы
формирования
внешней
политики
ЕС относительно
соседей,
что дает
возможность
определить
основные
отличия
инструментов
и методов
процесса
расширения
ЕС от новой
«политики
соседства», а также
выявить
причины
ее эволюционного
характера. Studying the basis of creation of the EU foreign policy towards its neighbours gives the
opportunity to define the main differences of the EU enlargement policy instruments’ and
methods’ from the newly constructed «neighbourhood policy» as well as the reasons of its
evolution character.