Політологічний аналіз історичних передумов створення ООН - Юрлов, М.М. (Держава і право, 2011)
Досліджено
політологічні
аспекти
створення
ООН як міжнародного
політичного
інституту
на універсальному
рівні з точки
зору
історичних
передумов,
політико-правових
концепцій
та розуміння
сутності
міжнародної
організації
загальної
компетенції
державами
на різних етапах
процесу
історичного
розвитку. Исследовано
политологические
аспекти
создания
ООН как международного
политического
института
на универсальном
уровне
с точки
зрения
исторических
предпосылок,
политико-правовых
концепций
и понимания
сущности
международной
организации
общей
компетенции
на разных
этапах
исторического
развития. The article deals with aspects of political creation of the UN as an international political
institution at the universal level in terms of historical background, political and legal concepts
and the understanding of the international organization of general competence at different
stages of historical development.