Міжнародний досвід застосування процесуальних норм в адміністративному праві крізь призму адміністративної юстиції - Куценко, С.І. (Держава і право, 2011)
Розглядаються
сучасні
підходи
щодо
визначення
поняття
адміністративної
юстиції,
які вказують
на: особливий
процесуальний
порядок
вирішення
адміністративно-
правових
спорів судами
та іншими
уповноваженими
на те державними
органами,
самостійність
галузі
правосуддя,
ціллю якої є вирішення
судами
спорів між громадянами
та органами
управління
або між самими
органами
управління.
Проведено
аналіз деяких
правових
актів міжнародного
рівня, які були
ратифіковані
в Україні,
і які мають
суттєвий вплив на ефективне
застосування
процесуальних
норм
у сфері адміністративної
юстиції. Рассматриваются
современные
подходы
к определению
понятия
административной
юстиции,
которые
указывают
на: особенный
процессуальный
порядок
решения
административно-
правовых
споров
судами
и другими
уполномоченными
для этого
государственными
органами,
самостоятельность
отрасли
правосудия,
целью
которой
является
решение
судами
споров
между
гражданами
и органами
управления
или между
самими
органами
управления.
Проведен
анализ
некоторых
правовых
актов
международного
уровня,
которые
были
ратифицированы
в Украине
и имеют
существенное
влияние
на эффективное
применение
процессуальных
норм в сфере
административной
юстиции. Modern approaches to the definition of administrative justice, which indicate: special
procedural order of administrative and legal disputes by courts and other competent state
bodies, independent branch of justice, purpose of which is to resolve disputes between citizens
and governing bodies or between governing bodies were explored.
An analysis of some international legal acts, which were ratified in Ukraine and have a
significant impact on the effective application of procedural rules in the field of administrative
justice, was made.