Дореволюційна історіографія проблеми еволюції правового становища жінки в Україні (Х – перша половина ХVІІ ст.) - Мартинюк, О.В. (Держава і право, 2011)
Аналізується дореволюційна історіографія проблеми еволюції цивільно-правового та кримінально-правового становища жінки в Україні (Х – перша половина ХVІІ ст.). Анализируется дореволюционная историография проблемы эволюции гражданско-правового и уголовно-правового положения женщины в Украине (Х – первая половина ХVІІ вв.). This article is dedicated to the pre-revolution historiography analysis of evolution of civil legal women status problem in Ukraine as well as criminal one (X – early of XVII century).