Сучасні кордони як соціальні конструкти у контексті виникнення й еволюції територіальних ідентичностей - Долматов, І.В. (Держава і право, 2011)
Аналізуються
сучасні
кордони.
Обґрунтовується
положення,
що вихідним пунктом
їх дослідження
повинно
бути
визнання
їх порівняно
недавніми
соціальними
конструктами,
що споконвічно
відтворюються
в соціальних
уявленнях
і потребують
аналізу виникнення
й еволюції
територіальних
ідентичностей. Анализируются
современные
границы.
Обосновывается
положение,
что исходным
пунктом
их исследования
должно
быть признание
их сравнительно
недавними
социальными
конструктами,
которые
исконно
воспроизводятся
в социальных
представлениях
и нуждаются
в анализе
возникновения
и эволюции
территориальных
идентичностей. Modern bordes are analysed in the article. Position is grounded that the starting point of
their research must be acknowledgement them comparatively the recent social constructors,
which indigenously are reproduced in the social presentations and they are in need of analysis
of origin and evolution of the territorial identities.