Місце та роль інституту державної реєстрації речових прав на нерухоме майно в правовій системі - Слободянюк, С.О. (Держава і право, 2011)
Визначено
місце та роль інституту
державної
реєстрації речових
прав на нерухоме
майно
в правовій
системі.
З’ясовано
сутність поняття
«державна
реєстрація»,
здійснено
спробу
встановлення
галузевої
природи
норм і правовідносин
з приводу
державної
реєстрації. Определены
место
и роль института
государственной
регистрации
вещных
прав
на недвижимое
имущество
в правовой
системе.
Раскрыта
сущность
понятия
государственной
регистрации,
осуществлена
попытка
установления
отраслевой
природы
норм и правоотношений
по поводу
государственной
регистрации. The article deals with the state registration of in rem rights over real property and its role
in a legal system. The author reveals the essence of a term «state registration» and attempts
to discover the specific nature of the legal norms and legal relations that arise during the state
registration.