Деякі питання щодо характеристики інформаційної сфери України - Чернадчук, Т.О. (Держава і право, 2011)
Досліджуються
питання
визначення
інформаційної
сфери
у вузькому
(процесуальному)
розумінні
як інформаційну
діяльність та у широкому
(матеріальному)
розумінні
як сукупність
елементів
системи.
Враховуючи
системний
підхід щодо
розуміння
інформаційної
сфери,
виділяються
ознаки
останньої,
органічний
зв’язок її складових;
пропонується
визначення
інформаційної
сфери. Исследуются
вопросы
определения
информационной
сферы
в узком
(процессуальном)
понимании
как информационную
деятельность
и в широком
(материальном)
понимании
как совокупность
элементов
системы.
Учитывая
системный
подход
к пониманию
информационной
сферы,
выделяются
признаки
последней,
органическая
связь ее
составляющих;
предлагается
определение
информационной
сферы. The information sphere in the narrow (procedural) meaning and in the wide interpretation
is examined in this article as the whole set of system elements. Taking into consideration the
systematic approach to understanding of information sphere and its features, is distinguished,
the natural link of its components, the definition of the information field is suggested.