Трудовий колектив як суб’єкт соціально-партнерських відносин у сучасному трудовому праві - Шамшина, І.І. (Держава і право, 2011)
Досліджено
правовий
статус
трудового
колективу,
обґрунтувана
доцільність визнання
його
суб’єктом сучасного
трудового
права,
віділені ознаки
правосуб’
єктності
трудового
колективу.
Визначені
місце та роль трудового
колективу
в соціально-партнерських
правовідносинах.
Розроблені
пропозиції
щодо
відбиття
дефініції трудового
колективу
та його
правового
статусу
у вітчизняному
законодавстві. Исследован
правовой
статус
трудового
коллектива,
обоснована
целесообразность
признания
его субъектом
современного
трудового
права,
выделены
признаки
правосубъектности
трудового
коллектива.
Определены
место
и роль трудового
коллектива
в социально-партнерских
правоотношениях.
Разработаны
предложения
по закреплению
дефиниции
трудового
коллектива
и его правового
статуса
в отечественном
законодательстве. The legal status of the labour collective is investigated, the expediency of its recognizing
as a subject of modern labour law is justified, the signs of legal personality of labour collective
are marked. The place and role of the labour collective in the social and partner relationship
are distinguished. The proposals to consolidate the definition of labour collective and its
legal status in domestic law are developed.