Політичний міф та ідеологія - Буян, В.В. (Держава і право, 2011)
Доводиться, що міф не тотожний ідеології, але й ідеологія не існує без міфу, тому що вона завжди включає ціннісну систему або комплекс архетипів, відображених у міфі. Доказывается, что миф не тождественен идеологии, но и идеология не существует без мифа, поскольку она всегда включает ценностную систему или комплекс архетипов, отраженных в мифе. Author states, that myth isn’t identical to ideology and at the same time ideology can’t exist without myth, because it always includes the system of values or the complex of archetypes, presented in the myth.