Окремі підходи до характеристики співвідношення держави і особистості в науковому доробку Б.О. Кістяківського - Єрмоленко, І.Я. (Держава і право, 2011)
Розкривається
питання
гармонізації
відносин
держави
й особистості,
якому
видатний
вчений
Б.О. Кістяківський приділяв велику
увагу
у своїх наукових
працях.
У
даному
відношенні
аналізується концепція
Б.О. Кістяківського,
де взаємозв’язок держави
і особистості
носить
невипадковий
характер,
являючи
собою
важливий
показник
стану
держави
в цілому,
цілей і перспектив
її розвитку.
Таким
чином,
подана
Б.О. Кістяківським конструкція,
постає
ключовим
моментом
теорії
і практики
правової
держави,
в якій закладені
ті принципи
взаємодії держави
і особистості,
котрі
забезпечують
нормальну
життєдіяльність і державної
інституції
і самої
особистості. Раскрывается
вопрос
гармонизации
взаимоотношений
государства
и личности,
которому
выдающийся
ученый
Б.А. Кистяковский
уделял
большое
внимание
в своих
научных
работах.
В данном
отношении
анализируется
концепция
Б.А. Кистяковского,
где взаимосвязь
государства
и личности
носит
неслучайный
характер,
представляя
собой
важный
показатель
состояния
государства
в целом,
целей
и перспектив
ее развития.
Таким
образом,
представленная
Б.А. Кистяковским
конструкция,
является
ключевым
моментом
теории
и практики
правового
государства,
в котором
заложены
те
принципы
взаимодействия
государства
и личности,
которые
обеспечивают
нормальную
жизнедеятельность
и государственного
учреждения
и самой
личности. The article deals with the issue of harmonization of relations between the state and individuals,
who distinguished scholar B.A. Kistyakovsky paid much attention to his scientific
papers. In this regard, analysis of the concept of B.A. Kistyakovsky, where the relationship of
the state and the individual is not random in nature, representing a major indicator of the state
as a whole, the goals and perspectives of its development. Thus, provided B.A. Kistyakovsky
design is key to the theory and practice of law, which laid down the principles of interaction
between state and individual, which provide a normal life and state institutions and the individual
himself.