Основні етапи та особливості правового регулювання фінансування будівництва залізниць на території України в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. - Корнієнко, П.С. (Держава і право, 2011)
Досліджуються
питання
розвитку
та вдосконалення
залізничного
транспорту
України,
який постає
у державі
як одна
з ланок
поліпшення
соціально-економічного
життя
суспільства. Розкриваються
проблеми
нормативно-правового
регулювання
виникнення
залізничного
транспорту
в Україні. Рассматриваются
вопросы
развития
и усовершенствования
железнодорожного
транспорта
Украины,
который
является
для государства
звеном
улучшения
социально-экономической
жизни
общества.
Раскрываются
проблемы
нормативно-правового
регулирования
возникновения
железнодорожного
транспорта
в Украине. The guestions of development and improvement of the Ukrainian railvay transport which
is consideret to be as one of the directions of making better social-economic life of society are
investigated. The problems of normative\loyal regulating of the appearing of railwaj transport
in Ukraine (the second half of the nineteenth century).