Забезпечення охоронної функції права: теоретико-методологічні аспекти дослідження - Дроботов, С.А. (Держава і право, 2011)
Досліджується специфіка
забезпечення
охоронної
функції права.
Особлива
увага
приділяється аналізу теоретичних
і методологічних
підходів до наукового
тлумачення
поняття
охоронної
функції, характеристики
механізмів
і гарантій
її реалізації.
Автор
визначає
основні
проблеми
реалізації
охоронної
функції права,
а також
її роль в
загальній
системі
спеціально-юридичних
функцій права. Исследуется
специфика
обеспечения
охранительной
функции
права.
Особое
внимание
уделяется
анализу
теоретических
и методологических
подходов
в научной
интерпретации
понятия
охранительной
функции,
характеристике
механизмов
и гарантий
ее
реализации.
Автор
определяет
основные
проблемы
реализации
охранительной
функции
права,
а также
ее роль в общей
системе
специально-юридических
функций
права. The article investigates the specificity of maintenance of the law protective function. The
special attention is given to the analysis of the theoretical and methodological approaches in
scientific interpretation of the law protective function concept, characteristic of mechanisms
and guarantees of its realization. The author determines the basic problems of realization the
law protective function, shows its role for the general system of legal functions of the law.