Об’єктивні ознаки злочинів у кримінально-правових положеннях русько-візантійських договорів 911 та 944 років - Колос, М.І. (Держава і право, 2011)
Розглядаються
питання
юридичного
змісту кримінально-правових
положень
русько-візантійських двосторонніх
мирних
договорів
911 та 944 років. Здійснивши
догматичний
аналіз об’єктивних
ознак
злочинів,
відповідальність за вчинення
яких була
встановлена
договорами,
автор
дійшов висновку,
що рівень нормотворчої
діяльності
у
Руській і Візантійських державах
у Х столітті був достатньо
високим.
Соціальні
цінності, що були
поставлені
під кримінально-правову
охорону
сторонами
договорів
і
понині,
через
1100 років, знаходяться
під правовим
захистом
Української
держави. Рассматриваются
вопросы
юридического
содержания
уголовно-правовых
положений
русско-византийских
двусторонних
мирных
договоров
911 и 944 годов.
Сделав
догматический
анализ
объективных
признаков
преступлений,
ответственность
за совершение
которых
была
определена
договорами,
автор
пришел
к заключению,
что уровень
нормотворческой
деятельности
в Русском
и Византийском
государствах
в Х веке
был
достаточно
высоким.
Социальные
ценности,
поставленные
под уголовно-правовую
охрану
сторонами
договоров
и ныне,
через
1100 лет, находятся
под правовой
защитой
Украинского
государства. The article examines the issues of the legal contents of the penal provisions of the Rus and
Byzantine bilateral peace treaties of 911 and 944. The author made a dogmatic analysis of the
objective features of the crimes, the liability for which was stipulated by the treaties and came
to a conclusion that the level of norm-creation in Rus and Byzantine states in the X century
was high enough. Today, 1100 years after, the social values that were put under the penal
protection by the parties to the treaties are still under the legal protection of the Ukrainian
state.