Правова база українсько-польських транскордонних відносин та її розвиток в історичному контексті державотворення - Коцан, Р.І. (Держава і право, 2011)
Досліджено еволюцію міждержавної співпраці України та Польщі та її правового унормування. Здійснено аналіз нормативно-правової бази українсько-польського прикордонного і транскордонного співробітництва на різних історичних етапах. Визначено етапи українсько-польських відносин загалом і транскордонних зокрема, періоди їх державно-правового розвитку. Исследовано эволюцию межгосударственного сотрудничества Украины и Польши, его правового нормирования. Осуществлен анализ нормативно-юридической базы украинско-польского приграничного и трансграничного сотрудничества на разных исторических этапах. Определены этапы украинско-польских отношений в целом и трансграничных в частности, периоды их государственно-правового развития. Evolution of interstate cooperation between Ukraine and Poland is discussed. Process of legislative provision of these relations is considered. Analysis of the legislative framework of the Ukrainian-Polish border and transborder cooperation at different historical stages is provided. The main stages of the Ukrainian-Polish relations in general and transborder relations in particular and periods of their political-legislative development are determined.