Фінансова основа місцевого самоврядування: теоретико-правові проблеми забезпечення - Духовна, О.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено
правову
природу
місцевих
фінансів. Визначено
їх місце та роль у фінансовій
системі
України,
а також
у забезпеченні
реалізації
покладених
на органи
місцевого
самоврядування
завдань
та функцій. Исследовано
правовую
природу
местных
финансов.
Определено
их место
и роль в
финансовой
системе
Украины,
а также
в обеспечении
реализации
возложенных
на
органы
местного
самоуправления
заданий
и функций. The legal nature of local finances. Defined their position in Ukraine’s financial system,
and in promoting the implementation entrusted to local government tasks and functions.