Особливості формування правового інституту копного суду на українських землях у XIV ст. - Бедрій, М.М. (Держава і право, 2011)
Досліджуються
причини,
умови
та особливості
формування
правового
інституту
копного
суду
на українських
землях
у XIV ст. внаслідок еволюції
давньоруських
вервних
судів. Значна
увага
приділяється спільним і відмінним ознакам
вервних
та копних
судів. Исследуются
причины,
условия
и особенности
формирования
правового
института
копного
суда
на украинских
землях
в XIV в. как результата
еволюции
древнерусских
вервных
судов.
Значительное
внимание
уделяется
общим
и отличным
признакам
вервных
и копных
судов. The author highlight the causes, conditions and feathers of forming of the legal institute
«kopa» courts in the Ukrainian lands in the XIV century as result of evolution «verv» courts.
Considerable attention is given to common and different characteristics of «kopa» and «verv»
courts.