Соціально-економічні та політичні передумови формування і розвитку західноєвропейського приватного права - Шабуніна, В.В. (Держава і право, 2011)
Досліджено
соціальні, економічні,
політичні, правові
та культурні
чинники
формування
приватного
права
країн Західної Європи
з часів раннього
середньовіччя
до ХХ ст.
Підкреслюється
особлива
роль торгівлі та ремесел,
а також
церкви
у формуванні
системи
європейського
права. Исследованы
социальные,
экономические,
политические,
правовые
и культурные
факторы
формирования
частного
права
стран Западной
Европы
со времен
раннего
средневековья
до ХХ ст. Подчеркивается
особая
роль торговли
и ремесел,
а также
роль
церкви
в формировании
всей системы
европейского
права. Social, economic, political, legal and cultural preconditions of the formation of private
law in the countries of Western Europe since early medieval times up to the XXth century are
examined in the article. A special role of trade and handicraft in this process is emphasized
as well as the place of church in forming of the whole system of the European Law.