Історико-правові передумови виникнення та розвитку інституту виконання судових рішень у кримінальному процесі України - Арушанян, К.К. (Держава і право, 2011)
Досліджується виникнення та розвиток інституту виконання судових рішень у кримінальному процесі. На основі проведеного аналізу механізму виконання судових рішень у кримінальному судочинстві на різних етапах його становлення запропонована відповідна періодизація формування вказаного інституту. Исследовано возникновение и развитие института исполнения судебных решений в уголовном процессе. На основе проведенного анализа механизма исполнения судебных решений в уголовном судопроизводстве на разных этапах его становления предложена соответствующая периодизация формирования указанного института. The occurrence and development of the Institute of judgments in criminal proceedings was investigated. Basing on the analysis of the mechanism of enforcement of judgments in criminal proceeding at different stages of its formation the corresponding periods of formation of this institute were proposed.