Правова природа міжнародного приватного права і його місце в правовій системі України - Гречка, Т.А. (Держава і право, 2011)
Аналізуються
основні
наукові
підходи
щодо
розуміння
і пояснення
правової
природи
міжнародного
приватного
права
та його
сутності
(призначення.
Міжнародне
приватне
право
розглядається
як складова
частина
міжнародного
права,
як складова
частина
цивільного
права,
як полісистемний
комплекс,
який частково
відноситься
до
міжнародного
(публічного)
права,
а частково
– до внутрішньодержавного
права. Анализируются
основные
научные
подходы
относительно
понимания
и обьяснения
правовой
природы
международного
частого
права
и его сущности
(назначения).
Международное
частное
право
рассматривается
як составляющая
часть международного
права,
как составляющая
часть гражданского
права,
как полисистемный
комплекс,
который
частично
относится
к международному
(публичгному)
праву,
а частично
– к
внутреннегосударственному
праву. The major scientific approaches of understandinq and explaimnq the legal nature of
International Private Law and its essence are analized in the work. International Private Law
is seen as the inteqral part of the International Law, the inteqral part of Civil Law, the polysystem
complex that is partly referred to International (public) Law and partly to innerstate
Law.