Ефективність дії правових та політичних норм - Мохонько, А.В. (Держава і право, 2011)
Розглядаються деякі аспекти підвищення рівня ефективності правових і політичних норм. У зв’язку з чим підкреслюється, що ефективність правових і політичних норм залежить від рівня їх ефективної взаємодії, аспектом чого є аналіз питання правової політики. Основу ж правової політики становить законодавство держави, рівень досконалості якого частіше за все й визначає рівень ефективності правової політики. Рассматриваются некоторые аспекты повышения эффективности правовых и политических норм. В связи с этим подчеркивается, что эффективность правовых и политических норм зависит от уровня их эффективного взаимодействия, аспектом чего является анализ правовой политики. Основу же правовой политики составляет законодательство государства, уровень совершенства которого чаще всего и определяет уровень эффективности правовой политики. This article discusses several aspects of improvement of legal and political norms` efficiency. In this connection, here`s been emphasized that the effectiveness of legal and political norms depends on the level of effective interaction, among it`s aspects there have been defined the analysis of legal policy. The basis of the legal policy constitutes the legislation of the state, the level of improvement of which wery often indeed defines the level of the legal policy effectiveness.