Держава та політична система суспільства: деякі аспекти співвідношення - Панчишин, А.В. (Держава і право, 2011)
Здійснено
аналіз структури
та змісту поняття
«держава», охарактеризовані
особливості
співвідношення
та взаємодії його
з категорією
«політична
система
суспільства». Акцентовано
увагу
на аналізі співвідношення
даних
категорій
з погляду
теорії
держави
і права.
Обґрунтовано
авторське
бачення
місця держави
в політичній
системі
сучасного
суспільства. Осуществлен
анализ
структуры
и содержания
понятия
«государство», охарактеризованы
особенности
соотношения
и взаимодействия
его с категорией
«политическая
система
общества». Акцентировано
внимание
на анализе
соотношения
данных
категорий
с позиции
теории
государства
и права.
Обосновано
авторское
понимание
места
государства
в системе
современного
общества. By analyzing scholar’s existing approaches to the «state» category, its structure and
content have been determined, its peculiarity and interaction with «political system of society» have been dеscribed. The consideration was given to the correlation of these categories
in the state and law theory.The author’s vision of the place of state in the system of modern
society has been substantiated.