Банда і злочинна організація: проблема співвідношення понять - Щедров, І.В. (Держава і право, 2011)
Розкривається
проблема
співвідношення
понять
«банда» та «злочинна
організація».
На основі
критичного
аналізу існуючих
наукових
підходів до визначення
сутнісних ознак
понять
«банда» та «злочинна
організація» та судової
практики
розгляду
кримінальних
справ про злочини,
вчинені
такими
злочинними
об’єднаннями,
автором
пропонуються
конкретні
підходи
до їх співвідношення. Раскрывается
проблема
соотношения
понятий
«банда» и «преступная
организация». На основе
критического
анализа
существующих
научных
подходов
на определение
сущностных
признаков
понятий
«банда» и «преступная
организация» и судебной
практики
рассмотрения
уголовных
дел о преступлениях,
совершенных
такими
преступными
объединениями
автором
предлагаются
конкретные
подходы
к их соотношению. Opens up the problem of correlation of the concepts «band» and «criminal organization».
Founded on critical analysis of the existing scientific approaches at definition of the essence
signs of the concepts «band» and «criminal organization» and judicial practice of consideration
criminal cases about crimes are committed by that criminal associations author offers
certain approaches at their correlation.