Ідеологія як чинник політичного прагматизму - Чижова, О.М. (Держава і право, 2011)
Розглянуті
ідеологічні
чинники
прагматизації
політики.
Автор
підкреслює,
що ідеологія
є основою
організованих
політичних
дій, спрямованих
на збереження,
зміну чи
повалення
існуючої
системи
влади;
що прагматичні
політичні ідеології
виступають
основним
носієм форм мотивації
політичної
поведінки
та складають
світоглядну
основу
політики. Рассмотрены
идеологические
показатели
идеологии
прагматизации
политики.
Автор
подчеркивает,
что идеология
является
основой
организованных
политических
действий,
направленных
на сохранение,
изменение
или свержение
существующей
системы
власти;
что прагматические
политические
идеологии
выступают
основным
носителем
форм мотивации
политического
поведения
и составляют
мировоззренческую
основу
политики. The ideological indicators of politics pragmatization are considered. The author emphasizes
that ideology is the base of organized political activities, aimed at preserving, changing
or overthrowing current authority system. The pragmatic political ideologies are the main
source of the motivation forms political behavior and constitute the ideological foundation of
politics.