Когнітивно-ментальні особливості електоральної поведінки громадян: політичні знання та інтерес до політики - Косахівська, О.В. (Держава і право, 2011)
Аналізуються
когнітивно-ментальні
особливості
електоральної
поведінки
українських
громадян,
зокрема
рівень політичних
знань та умінь, прояви
інтересу
до
політики,
які в умовах
суспільно-політичних
трансформацій,
вирішально
впливають
на
політичну,
зокрема
виборчу,
активність,
визначають
рівень залучення
до політики.
Низький
рівень політичних
знань та інтересу
формує
негативні
диспозиції,
зокрема
політичне
відчуження,
конформізм,
абсентеїзм,
політичний
ескапізм. Анализируются
когнитивно-ментальные
особенности
электорального
поведения
украинских
граждан,
в частности
уровень
политических
знаний
и умений,
проявления
интереса
к политике,
которые
в условиях
общественно-политических
трансформаций,
существенно
влияют
на политическую,
в частности
избирательную,
активность,
определяют
уровень
привлечения
к политике.
Низкий
уровень
политических
знаний
и
интереса
формируют
негативные
диспозиции,
среди
которых
политическое
отчуждение,
конформизм,
абсентеизм,
политический
ескапизм. The article analyzes the cognitive mental peculiarities of the electoral behavior of
Ukrainian citizens, in particular the level of political knowledge and skills, show interest in
politics, which in terms of socio-political transformations, significantly influence the political,
particularly electoral, activity, determine the level of involvement in politics. Low level of
political knowledge and interest in forming negative dispositions, such as political alienation,
conformism, absenteeism, political eskapizm.