Проблеми формування юридичних дефініцій у процесі дослідження конституційно-правової відповідальності суб'єктів державно-політичних відносин - Книш, В.В. (Держава і право, 2010)
Досліджено співвідношення понять «відповідальність», «соціальна відповідальність», «юридична відповідальність» і «конституційноправова відповідальність», що
дало можливість комплексно встановити ступінь відображення соціальних, правових і
конституційноправових принципів у процесі юридичного закріплення й застосування
конституційноправової відповідальності до суб’єктів владних відносин.
Ключові слова: відповідальність, соціальна відповідальність, юридична
відповідальність, конституційноправова відповідальність, суб’єкти владних відносин. Исследовано соотношение понятий «ответственность», «социальная ответственность», «юридическая ответственность» и «конституционноправовая ответственность», что дало возможность комплексно установить степень отражения социальных, правовых и конституционноправовых принципов в процессе юридического закрепления и применения конституционноправовой ответственности к субъектам
властных отношений.
Ключевые слова: ответственность, социальная ответственность, юридическая
ответственность, конституционноправовая ответственность, субъекты властных
отношений. In the article investigational correlation of concepts «responsibility», «social responsibility», «juridical responsibility» and «constitutionally law responsibility». Correlation of these
concepts, in author s opinion, will enable complex to set the degree of reflection of social,
juridical and constitutional law principles in the process of the legal fixing and application of
constitutionally legal responsibility to the subjects of state power relations.
Key words: responsibility, social responsibility, juridical responsibility, constitutionally
law responsibility, subjects of state power relations.