Проблеми реформування системи охорони здоров'я: деякі політико-економічні аспекти - Васильєва, І.В.; Місержи, С.Д. (Держава і право, 2010)
Досліджуються деякі політико економічні аспекти реформування системи охорони здоровя. Проаналізована роль груп інтересів у процесі реформування. Обгрунтовується необхідність громадського діалогу щодо реформування галузі і ведуча роль у
цьому процесі медичної наукової еліти.
Ключові слова: групи інтересів, політична влада, громадський діалог, політична
еліта, національна еліта, медична еліта, лобізм. Исследуются некоторые политико экономические аспекты реформирования системы здравоохранения. Проанализована роль групп интересов в процессе реформирования. Обосновывается необходимость общественного диалога по поводу реформирования отрасли и ведущая роль в этом процессе медицинской научной элиты.

Ключевые слова: группы интересов, политическая власть, общественный диалог,

политическая элита, национальная элита, медицинская элита, лоббизм. The political aspects of reformation of the health protection have been analyzed in the
article. The role of the groups of interests in the process of reformation has been studied. The
necessity of public dialog concerning reformation of the health protection and leading role in
this process of medical scientific elite has been grounded.
Key words: groups of interests, political power, poltical elite, national elite, medical elite,
lobbysm.