Етнотериторіальні претензії Румунії як загроза етнополітичній безпеці України - Ціцуашвілі, Н.І. (Держава і право, 2010)
Аналізуються етнотериторіальні та етнополітичні претензії Румунії до України.
Розкривається їх обґрунтованість, суть та реакція Української держави на подібні загрози етнополітичній безпеці. Особлива увага приділяється вивченню етнополітики Румунії щодо румунської та молдавської національних меншин в Україні.
Ключові слова: етнополітична безпека, національна безпека, етнотериторіальні
претензії. Аналтзируется этнотерриториальные и этнополитические претензии Румынии к

Украине. Раскрывается их обоснованность, суть и реакция украинского государства

на подобные угрозы этнополитической безопасности. Особое внимание уделяется изучению этнополитики Румынии по отношению к румынскому и молдавскому национальных меньшинств в Украине.

Ключевые слова: этнополитическая безопасность, национальная безопасность,

этнотерриториальные претензии. The article is devoted to the investigation the range of Rumanian ethnoterritorial and ethnopolitical demands toward Ukraine. Their grounds, sense and Ukrainian state reaction to
these threats are thoroughly analyzed. The closest attention is paid to Rumanian ethnic politics to Rumanian and Moldavian national minorities in Ukraine study.
Key words: ethnopolitical safety, national safety, ethnoterritorial demands, Rumania.