Неурядові організації: прихована загроза національній безпеці України - Вітик, І.Р. (Держава і право, 2010)
У цій статті йдеться про загрозу національній безпеці України, яку становлять неурядові організації, що діють в Україні. Розкрита роль СБУ у нейтралізації цих загроз,
висловлюються пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності СБУ у боротьбі
з цією категорією злочинів.
Ключові слова: неурядові організації, національна безпека, прихована загроза В этой статье говорится об угрозе национальной безопасности, которую представляют негосударственные организации, действующие в Украине. Раскрыта роль

СБУ в нейтрализации этих угроз, высказываются предложения, касающиеся повышения эффективности деятельности СБУ в борьбе с этой категорией преступлений.

Ключевые слова: неправительственные организации, национальная безопасность,

скрытая угроза. This article describes the threat to national security of Ukraine, which is coming from
nongovernmental organizations, operating in Ukraine. The role of the Security Service of
Ukraine in the neutralization of these threats and propositions to improve the efficiency of the
Security Service of Ukraine in the fight against this category of crimes.
Key words: nongovernment organization, national security, hidden threat.