Окремі проблеми захисту суб'єктивних прав на землю в світлі законодавчих новел примусового відчуження земель приватної власності - Вівчаренко, О.А. (Держава і право, 2010)
Розглядаються підстави для примусового відчуження об’єктів права приватної
власності, передбачені в українському законодавстві, та пропонуються альтернативні
засоби захисту прав на землю суб’єктів приватної власності.
Ключові слова: захист, право власності, примусове відчуження, використання земель, засоби захисту, визнання прав. Рассматриваются основания для принудительного отчуждения объектов частной

собственности, предусмотренные украинским законодательством, и предлагаются

альтернативные меры защиты права на землю субъектов частной собственности.

Ключевые слова: защита, право собственности, принудительное отчуждение, использование земель, меры защиты, признание прав. The author analyses the reasons for expropriation the objects of private property, stipulated in the Ukrainian legislation, and proposes the alternative protection measures of the
land right the subjects of private property.
Key words: protection, ownership right, expropriation, land use, protection measures,
recognition of rights.