Культурне розмаїття як механізм нейтралізації конфліктогенного потенціалу етнічності - Вітман, К.М. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена дослідженню появи культурної різноманітності як універсальної цінності, яка може нейтралізувати конфліктогенний потенціал ентічності у рамках держави. Акцентується увага на необхідності практичного застосування культурного різноманіття в етнонаціональній політиці держави після ратифікації Конвенції

про охорону і заохочення різних форм культурного самовизначення.

Ключові слова: культурне різноманіття, етнічність, меньшинства. Статья посвящена изучению предпосылок появления культурного разнообразия как

универсальной ценности, способной нейтрализовать конфликтогенный потенциал этничности в рамках государства. Акцентируется внимание на необходимости практического применения культурного разнообразия в этнонациональной политике страны

после ратификации Конвенции об охране и поощрении разнообразия форм культурного

самовыражения.

Ключевые слова: культурное разнообразие, этничность, меньшинства. The article is devoted to the backgrounds of cultural diversity as universal value emergence. It is accepted as device, which neutralizes conflict potential of ethnicity in the state.
Proceeding from the Ukrainian ethnic sphere problems, the accent is made on the practical
use of cultural diversity in ethnic politics after Convention of the protection and promotion of
the diversity of cultural expression ratification.
Key words: cultural diversity, ethnicity, minorities