Україна і сталий розвиток: глобальні виклики та локальні проблеми - Співак, В.М. (Держава і право, 2010)
Аналізуються політичні, соціальні й економічні причини відсталості України у процесі переходу до сталого розвитку. Розглянуті проблеми практики реалізації політичних рішень. Обгрунтована необхідність формування парадигми сталого розвитку як

домінантної цінності громадсько політичної свідомості сучасного суспільства.

Ключові слова: сучасне суспільство, глобалізація, сталий розвиток. Анализируются политические, социальные и экономические причины отсталости

Украины в процессе перехода к устойчивому развитию. Рассмотрены проблемы практики реализации политических решений. Обоснована необходимость формирования парадигмы устойчивого развития как доминантной ценности политического сознания

современного общества.

Ключевые слова: современное общество, глобализация, устойчивое развитие Political, social and economic reasons of backwardness of Ukraine are analysed in the
process of passing to steady development. The problems of practice of realization of political
decisions are considered. The necessity of forming of paradigm of steady development is
grounded as to the dominant value of social and political consciousness of modern society.
Key words: modern society , globalization, steady development