Основні підходи до визначення міжнародно-правового статусу Співдружності Незалежних Держав - Гарат, Р.М. (Держава і право, 2010)
Аналізуються різноманітні політико юридичні підходи до визначення організаційно правової основи Співдружності Незалежних Держав у контексті аналізу

основних установчих документів цієї організації.

Ключові слова: Співдружність, держава, наддержавне утворення, міжнародна

організація. Анализирует различные политико юридические подходы к определению организационно правового основания Содружества Независимых Государств в контексте анализа главных учредительных документов этой организации.

Ключевые слова: Содружество, государство, надгосударственное образование,

международная организация. In this article the author analyses various political and juridicial approaches to determination of organizatsiyno pravovoy basis of CIS in the context of analysis of basic constituent
documents of this organization. On the basis of the conducted analysis an author considers
that in the kind Commonwealth is neither the state nor overstate authority.
Key words: Commonwealth, state, overstate authority, international organization.