Окремі питання правового регулювання відшкодування моральної шкоди, заподіяної порушенням екологічних прав - Басай, В.Д.; Джуган, В.О. (Держава і право, 2010)
Проводиться аналіз нормативно правових актів, які регулюють питання відшкодування моральної шкоди, заподіяної екологічними правопорушеннями. Внаслідок з'ясування поняття моральної екологічної шкоди та проблем її відшкодування пропонуються

певні шляхи їх вирішення. Пропонується обчислювати моральну екологічну шкоду на основі принципів: справедливості, припущення моральної шкоди та адекватності.

Ключові слова: моральна шкода, моральна екологічна шкода, екологічні правопорушеннями. Проводится анализ нормативно правовых актов, которые регулируют вопрос возмещения морального вреда, причиненного экологическими правонарушениями. В результате выяснения понятия морального экологического вреда и проблем его возмещения

предлагаются определенные пути их решения. Предлагается вычислять моральный

экологический вред на основе принципов: справедливости, предположения морального

вреда и адекватности.

Ключевые слова: моральный вред, моральный экологический вред, экологические

правонарушения. The analysis of normatively legal acts, which regulate the question of compensation of
moral harm, caused ecological offences, is conducted in this article. As a result of finding out
of concept of moral ecological harm and problems of its compensation the certain ways of
their decision are offered. As a result of research of this question it is suggested to calculate
moral ecological harm on the basis of principles: cleverness, justice, supposition of moral
harm and adequacy.
Key words: moral harm, moral ecological harm, ecological offences.