Судові системи європейських країн: історичні аспекти формування - Назаров, І.В. (Держава і право, 2010)
Проводиться аналіз історії формування судових систем таких країн, як Англія, Франція, Германія, Італія, Іспанія з метою вирішити питання чи існувала у країнах Європи загальновизнана модель судової системи і які можна виокремити загальні риси судової системи сучасної європейської країни. Ключові слова: судові системи, європейські країни. Проводится анализ истории формирования судебных систем таких стран как Англия, Франция, Германия, Италия, Испания с целью определить, существовала ли в