Конституційний устрій Угорської Республіки - засоби і механізми формування та функціонування органів влади - Товт, М.М. (Держава і право, 2010)
У статті здійснений стислий аналіз формування і основних принципів функціонування конституційної системи органів влади Угорської Республіки. Системи, яка на
думку автора цілком відповідає сучасним уявленням про демократичну правову державу, що рунтується на принципах чіткого розподілу завдань, функцій і повноважень
між гілками та інститутами влади, децентралізації та деконцентрації владних повноважень, наявності належних засобів стримувань і противаг між ними.
Ключові слова: конституція, парламент, парламентаризм, вибори, самоврядування, розмежування функцій і повноважень. В статье осуществлен анализ формирования и основных принципов функционирования конституционной системы органов власти Венгерской Республики. Системы, которая, по мнению автора полностью соответствует современным представлениям о

демократическом правовом государстве, которая основана на принципах четкого разделения задач, функций и полномочий между ветвями и институтами власти, децентрализации и деконцентрации полномочий власти, наличием надлежащих средств сдерживания и противовесов между ними.

Ключевые слова: конституция, парламент, парламентаризм, выборы, самоуправление, разделение функций и полномочий. In this article made compressed analysis of forming and basic principles of functioning of
the constitutional system of organs of power of Hungarian Republic. System, which in
author s opinion fully answers of the modern ideas of the democratic legal state, which based
on principles of the strictly distributing of tasks, functions and powers between branches and
institutions of state power, decentralization and deconcentration of powers, presence of the
proper facilities of independent check and balances system between them.
Key words: constitution, parliament, parliamentarianism, elections, self governments,
differentiating of functions and plenary powers.