Специфіка співробітництва міжнародних неурядових організацій з національними установами із захисту і заохочення прав людини - Бурлак, О.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена співробітництву міжнародних неурядових організацій з
національними установами із захисту і заохочення прав людини. Автор досліджує акти міжнародних органів та форумів, які регулюються дане питання та наводить конкретні приклади із практики співробітництва міжнародних громадських організацій з
національними установами з прав людини. Обґрунтовується висновок, що така
співпраця є корисною, взаємовигідною та взаємодоповнюючою для обох сторін.
Ключові слова: національна установа із захисту і заохочення прав людини, міжнародна неурядова організація, Паризькі принципи, міжнародні форуми. Стаття посвящена сотрудничеству международных неправительственных организаций с национальными учреждениями по защите и поощрению прав человека. Автор

исследует акты международных органов и форумов, которые регулируют данный вопрос, наводит конкретные примеры из практики сотрудничества международных общественных организаций с национальными учреждениями по правам человека. Обосновывается вывод, что такое сотрудничество является полезным, взаимовыгодным и

взаимодополняющим для обеих сторон.

Ключевые слова: национальное учреждение по защите и поощрению прав человека, международная неправительственная организация, Парижские принципы, международные форумы. The article is devoted to the cooperation between international nongovernmental organizations and national institutions for the promotion and protection of human rights. The
Author investigates documents of international institutions and forums in this sphere and
makes examples of practice of collaboration between international nongovernmental organizations and national human rights institutions. It is grounded by the Author that such cooperation is useful, mutually beneficial and complementary.
Key words: national institution for the promotion and protection of human rights, international nongovernmental organization, Paris principles, international forums.