Патрiарх вiтчизняної фiзiологiї (До 100-річчя академіка П.М.Сєркова) (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
З числа академіків НАН України другим після М.Ф. Гулого (1905—2007) перетнув 100-літній рубіж Пилип Миколайович Сєрков. Про ювіляра розповідає його учень, доктор медичних наук, завідувач сектора фізичних факторів Українського НДІ медицини транспорту МОЗ України В.С. БІЛОКРИНИЦЬКИЙ.