Місце та роль прокуратури в системі державних інститутів, що захищають права і свободи людини і громадина - Руденко, В.Ю. (Держава і право, 2010)
В статті автор акцентує увагу на тому, що Конституція України залишила відкритим питання про місце прокуратури в системі органів державної влади. Не заповнює цю прогалину і Закон України «Про прокуратуру» (1991 р.), не дивлячись на пряму вказівку Конституції України про те, що організація та порядок діяльності органів прокуратури України визначаються законом. Таким чином, сучасна конституційна модель прокуратури не дає повної і чіткої відповіді на це теоретичне питання, що має і практичне значення, оскільки ним визначається і місце, і роль прокуратури як органу нагляду за дотриманням прав і свобод людини і громадянина. Ключові слова: прокуратура в системі органів державних інститутів; права і свободи людини і громадянина; прокурорський нагляд. В статье автор акцентирует внимание, что Конституция Украины оставила открытым вопрос о месте прокуратуры в системе органов государственной власти. Не