Юридична природа органів конституційного контролю в Німеччині - Сабадош, В.І. (Держава і право, 2010)
Проведено комплексне та цілісне правове дослідження особливостей утворення та
розвитку земельних конституційних судів та Федерального Конституційного суду
Німеччини. Сформульовано основні висновки наукового дослідження.
Ключові слова: інститут конституційного контролю, конституційний суд, земельний конституційний суд, Федеральний Конституційний суд Німеччини. Проведено комплексное и целостное правовое исследование особенностей возникновения и развития земельных конституционных судов и Федерального Конституционного суда Германии. Сформулировано основные выводы научного исследования.

Ключевые слова: институт конституционного контроля, конституционный суд,

земельный конституционный суд, Федеральний Конституционный суд Германии. The complex historical legal research of origin, speciality form of landes constitutional
court and Federal Constitutional court in Germany. Basic conclusions of scientific research.
Key words: institute of constitutional control, constitutional court, constitutional observation Austria.