До питання щодо науково-теоретичного визначення поняття «територіальний устрій держави» - Тварковська, Л.І. (Держава і право, 2010)
В статті аналізується науково теоретичний аспект визначення поняття правової
категорії «територіальний устрій держав». Розглядаються окремі наукові точки зору,
теоретичні положення стосовно як поняття, так і ролі територіального устрою держави. Автор підкреслює зв’язок поняття, що розглядається з адміністративно територіальною реформою в Україні.
Ключові слова: територіальний устрій, адміністративно територіальний устрій,
державна територія. В статье анализируется научно теоретический аспект определения понятия правовой категории «территориальное устройство государства». Рассматриваются отдельные научные точки зрения, теоретические положения относительно как понятия,

так и роли территориального устройства государства. Автор подчеркивает связь

рассматриваемого понятия с административно территориальной реформой в Украине.

Ключевые слова: териториальное устройство, административно териториальное устройство, государственная територия. This article deals with the analysis of the scientis theoretical aspect to define a term «territorial device of the state». Then author describe the theoretical definitions of some scientist,
points out the role of the territorial device of the state. Then hi stresses the connection of
administrative territorial reform with the necessity of determination of the examined term.
Key words: territorial device, administrative territorial device, territoria of the state.