Розвиток консультаційної та освітньої системи в процесі становлення органічного сільського господарства в Україні та за кордоном - Берлач, Н.А. (Держава і право, 2010)
В статті розглядаються можливі шляхи адміністративно правового вдосконалення консультаційної та освітньої системи як елемента стабільного та повноцінного

розвитку органічного сільського господарства в Україні. Пріоритетні завдання розподілено між державними та недержавними структурами. Проаналізовано міжнародний досвід врегулювання даної сфери суспільних відносин.

Ключові слова: органічне сільське господарство, адміністративно правове регулювання, спеціалізована освіта, органи державної влади, недержавні органи. В статье рассматриваются возможные пути административно правового совершенствования консультационной и образовательной системы как элемента стабильного и полноценного развития органического сельского хозяйства в Украине. Приоритетные задачи распределены между государственными и негосударственными структурами. Проанализирован международный опыт урегулирования данной сферы общественных отношений.

Ключевые слова: органическое сельское хозяйство, административно правовое регулирование, специализированное образование, органы государственной власти, негосударственные органы. The article examined ways to improve administrative and legal advice and education system as part of a stable and full development of organic agriculture in Ukraine. The prioritytask is divided between state and private structures. Analyzed the settlement of international
experience of public relations.
Key words: organic agriculture, administrative regulation, special education, government
agencies, non governmental bodies.