До питання про легітимацію влади Рад в період становлення більшовицької диктатури в УСРР - Дмитрасевич, С.О. (Держава і право, 2010)
Проаналізувавши документальні джерела, автор статті дійшов висновку, що ради, під прикриттям яких було встановлено диктатуру більшовицької партії в Україні,
мали надати їй легітимного статусу.
Ключові слова: більшовики, переворот, диктатура, ради, влада. легітимація, державність. Проанализировав документальные источники, автор статьи приходит к выводу,

что советы, под прикрытием которых была установлена диктатура большевистской

партии в Украине, были призваны придать ей легитимный статус.

Ключевые слова: большевики, переворот, диктатура, советы, власть, легитимация, государственность. On the basis of the documentary sources, the author of the article proves that the Soviets
under the lee of which the dictatorship of the Bolshevik Party in Ukraine was established
aimed at making it legitimate.
Key words: bolsheviks, coup d'état, dictatorship, soviets, power, legitimization, statehood.